open-navfaktor-logo
search
Studenti ostali u eliti
KK Bosna u novu sezonu ulazi s novim trenerom i generalnim sponzorom
Košarkaški klub Bosna pod vodstvom novog trenera Dženana Rahimića na otvaranju sezone u nedjelju dočekat će ekipu Zrinjskog.
27.10.2022. u 15:12
get url
text

Uprkos ispadanju iz najjače bh. košarkaške lige u prošloj sezoni, Studenti će odlukom Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i ove sezone biti u društvu najboljih. S obzirom da je do posljednjeg trenutka postojala neizvjesnost nastupa u najjačoj ligi, tek su prije desetak dana doveli novog trenera kada su počeli i da formiraju tim za ovaj rang takmičenja.

Rahimić je u prvom obraćanju medijima otkako je preuzeo trenersku palicu kazao da su uspjeli okupiti određene igrače kako bi mogli igrati utakmicu prvog kola, te da je malo igrača ostalo na tržištu koji bi se mogli uklopiti u budžet kluba. Trenutno ne razmišlja o rezultatu već o stvaranju konkurentne ekipe.

- Malo je vremena, ali imamo sada dva kola pa slijedi reprezentativna pauza, tako da ćemo uhvatiti mjesec dana treninga jer potrebno je 30 dana za ozbiljnije pripreme ekipe - kazao je na pres-konferenciji.

Naglasio je da je bez mnogo razmišljanja prihvatio ponudu da bude trener Bosne jer je kao igrač ostvario sjajne rezultate s ovim klubom, te se nada da će energijom nadomjestiti nedostatke.

Osim s novim trenerom, Bosna u sezonu ulazi i sa novim generalnim sponzorom te će ubuduće nositi ime Bosna Meridianbet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.