Nijemac je, s druge strane, dodao kako je njegova ekipa sposobna pobijediti i one najbolje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Redsi u osmini finala igraju protiv Atletico Madrida, a u prvoj utakmici gostuju u Španiji.

- Juventus je bio moj favorit prije sezone, ali očito ne gledam toliko italijanski fudbal i nije mi jasno kako nije 10 bodova ispred drugoplasiranog u Serie A. Imaju najveću ekipu koju sam vidio u životu, kvalitetne igrače. Bayern također ima jaku ekipu, PSG je sjajan kad je ekipa zdrava, ne možeš zaboraviti ni Barcelonu. Tako da nemam pojma koliko daleko možemo, ali ne treba o tome ni misliti jer se trebamo koncentrisati na Atletico u utorak - kazao je Klopp novinarima.

Istakao je da nije siguran da li njegov tim može ponovo do naslova prvaka Lige prvaka, ali, kako je rekao, bit će spremni u svakoj utakmici.

- Prošle godine smo pokazali da možemo pobijediti najbolje. Ne znači da ćemo to napraviti i ove sezone, samo znači da smo sposobni za to. Postoji toliko dobrih ekipa da jedino možeš biti spreman na borbu. Onda sreća također igra ulogu u važnim trenucima. Osim toga, kvaliteta neke ekipe nije presudan faktor, više ovisi o tome ko je u pravom raspoloženju, ko pokaže najviše želje i odlučnosti u pravim momentima. I naravno, sreća. Ako želite bilo što osvojiti, treba vam sreća - kazao je Klopp.