open-navfaktor-logo
search
Menadžer Redsa
Klopp u pomoć pozvao glasnogovornika Liverpoola: Spasi me od ove katastrofe
Njemački fudbalski stručnjak Jurgen Klopp svoje ime uklesao je u historiju Liverpoola, a tu poziciju menadžer Redsa će dodatno ojačati nakon što klub s Anfielda odvede do prve šampionske titule poslije više od 30 godina.
24.06.2020. u 07:52
get url
text

Aktuelni osvajači Lige prvaka ostali su bez prilike da brane titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu nakon što ih je Atletico Madrid eliminisao u osmini finala, no to i nije pretjerano teško palo pristalicama.

Klopp je od svog dolaska na Otok zaradio nadimak "The Normal One", koji su mu dali engleski mediji.

Pokazao je i Klopp da, s vremena na vrijeme zna izgubiti živce i pokazati svoj temperament.

Ipak, to nije bio slučaj na press konferenciji pred večerašnji duel sa Crystal Palaceom, kada je Kloppa morao "spašavati" klupski glasnogovornik, iako Nijemac odlično govori engleski jezik.

Klopp je objašnjavao da bi bilo nelogično da neko plasira vijest u kojoj bi on tvrdio da je Manchester City više ne može bodovno stići Redse. Umjesto riječi "nelogično" koristio je je englesku riječ "bollocks", koji je u engleskom jeziku vulgarniji izraz za glupost.

Kako što je shvatio šta je rekao, s obzirom na to da je press konferencija zbog koronavirusa održana putem aplikacije Zoom, Klopp je reagovao na zanimljiv načina. Obratio se klupskom glasnogovorniku...

- Ouh, Jon, možeš li me spasiti od ove katastrofe? Hvala puno - upitao je Klopp.

Utakmica 31. kola engleske Premier lige između Liverpoola i Crystala Palacea igra se večeras od 21.15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.