open-navfaktor-logo
search
Plaće nema mjesecima
Klub ih "uništava": Zaključali im stadion, sakrili ključ od timskog autobusa, ali oni ne odustaju
Fudbaleri portugalskog Avesa, tima koji je već ispao u drugi rang tamošnjeg fudbala, u utorak navečer poraženi su s uvjerljivih 4:0 od Benfice, što i nije neka senzacionalna vijest i veliko iznenađenje.
22.07.2020. u 07:58
get url
text

Ipak, prava je senzacija u kakvih uvjetima igra tim koji je sinoć zabilježio 26. ovosezonski poraz.

Naime, fudbaleri Avesa nalaze se u nesvakidašnjoj situaciji jer ih klupsko rukovodstvo nastoji otjerati na sve moguće načine.

U posljednje vrijeme u Portugalu se dosta piše o prevarama vlasnika kluba i njegovih saradnika, a pojedini mediji tvrde da je preko kluba prao novac i igrače mjesecima ostavio bez plaće.

Iz protesta prema ovakvom ponašanju prvog čovjeka kluba, ali i užeg rukovodstva, fudbaleri Avesa sinoć su nisu željeli igrati prvi minut utakmice protiv Benfice, a zanimljivo je da su im se protestu pridružili i igrači Benfice.

Osim što im mjesecima ne daje plaću, rukovodstvo portugalskog tima, koji će od sljedeće sezone igrati u nižem rangu, čini sve da fudbalerima dodatno zagorča život.

Svega nekoliko sati pred ovaj susret dešavale su se skoro nevjerovatne stvari igračima ovog kluba. Neko je sakrio ključ od autobusa, pa su se igrači morali snalaziti kako bi na vrijeme došli na stadion. Ali ni to nije bilo sve. Kada su došli na utakmicu, dočekao ih je zaključan stadion, ali su uz pomoć policije na kraju ipak uspjeli da uđu na teren i odigraju utakmicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.