VEZANI TEKST - Uviđaj na mjestu ubistva Kenina Lukača završen, policija traga za počiniocima

- Dok se neuvjerljivi Forto bavi trivijalnom propagandom protiv opozicije, a njegova stranka pravi animacije na kojima spaljuje ljiljane i logo SDA, na ulicama Sarajeva se zbiva pravi mafijaški rat. Očigledno da Forto, kao profil, nije neko ko može garantovati red i sigurnost. Sa svojim ponašanjem i stavovima vodi grad u potpunu nesigurnost i anarhiju - ističu u saopćenju.

Sigurnosna situacija je, kako dodaju, takva da čak i članovi vladajuće koalicije hodaju s pištoljem jer NIP-ov i Konakovićev ministar unutrašnjih poslova ne radi svoj posao. Edin Forto, nastavljaju, nema nikakvu sigurnosnu politiku što ohrabruje kriminalce i ubice da čine zlodjela, a u isto vrijeme građani Sarajeva žive u strahu za imovinu i živote, kako svoje tako i svoje porodice.

- Vlada Edina Forte, zbog tolerantne i blage politike prema uličnom kriminalu, automafiji i trgovcima narkoticima je u potpunosti ugrozila sigurnost glavnog grada Bosne i Hercegovine i pokazala da upravljanje najvećim kantonom u državi ne smije biti poligon za eksperimente poput tzv. "Trojke", neuvjerljivog i slabog premijera ili za vježbanje ministara pripravnika na najvažnijim resorima jer je cijena prevelika i mjeri se, nažalost, životima građana Sarajeva - zaključuju u saopćenju.

Podsjetimo, jučer je u Sarajevu ubijen Kenin Lukač (1994), a iz policije su jutros potvrdili da još tragaju za počiniteljima.