Ponedjeljak, 25.01.2021.

"Od vrata do vrata"

Koalicija za Mostar 2020 u naseljima Zalik i Raštani: Najvažnije je da građani izađu na izbore

FOTO: Koalicija za Mostar 2020

Koalicija za Mostar 2020 svoje predizborne aktivnosti nastavila je danas akcijom "Od vrata do vrata" u naseljima Zalik i Raštani.

Građanima Zalika su predstavili viziju razvoja ovog naselja u narednom periodu i podsjetili na ono što je do sada urađeno.

Kandidat Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi Salem Marić istakao je da je naselje Zalik primjer urbane gradnje i planskog građenja.

- Primjeri za to su pasarela, objekat Osnovne škole Zalik i veliki park. Sa ovakvim urbanim projektima treba nastaviti na području cijelog grada. U Zaliku je realizovano još niz projekata od životne važnosti. U naselju Gornji Zalik urađena je kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža, a radi se i put prema izletištu na Fortici. Realizovano je mnogo infrastrukturnih projekata. Naselje Zalik je već priključeno na lijevoobalni kolektor. Sve su to projekti kojima se možemo ponositi i mislim da mještani Zalika, moje komšije, nemaju razloga da budu nezadovoljni. Naravno, uvijek može bolje i više, a mi ćemo se upravo time voditi u našem narednom mandatu - istakao je Marić.

Posebno je naglasio važnost izlaska na izbore.

- Najvažnije je da građani izađu na izbore. Ukoliko smatraju da na listi Koalicije nemaju kome dati povjerenje, neka ga daju nekom drugom, ali najvažnije je da izađu na izbore. Lično smatram da naš kandidat dr. Zlatko Guzin zaslužuje povjerenje svojih sugrađana - naglasio je Salem Marić, kandidat Koalicije na jedinstvenoj gradskoj listi.

Adil Šuta, kandidat Koalicije za Gradsko područje Stari Grad, ističe da je cilj Koalicije nastaviti sa pozitivnom pričom u Zaliku.

- U Platformi smo predvidjeli da dodatno gradimo i obogatimo sadržaje u naselju Zalik. U naredne četiri godine ćemo realizovati veliki broj značajnih projekata na ovom području. Usvojit ćemo dodatne regulacione planove, posebno na lokalitetu Gornjeg Zalika. Također, završit ćemo projekat izgradnje dječijeg igrališta, a predvidjeli smo još niz projekata koji će ovo naselje učiniti još ugodnijim mjestom za život - istakao je Šuta.

Pozvao je sve građane Mostara da obavezno izađu na izbore i svoj glas daju onima za koje smatraju da će ih najbolje predstavljati.

- Potrebno je da svi učinimo sve za Mostar. Koalicija će, kako naš slogan kaže, učiniti sve za Mostar, pa pozivamo i vas da to učinite - poručio je kandidat Adil Šuta.

Članovi Koalicije su položili cvijeće na spomen-ploču, podignutu u znak sjećanja na mještane ovog naselja ubijene na Uborku.

Zajedno sa Adinom Hasićem, predsjednikom Udruženja porodica stradalih, prisjetili su se zločina koji su pripadnici JNA i srpskih paravojnih formacija počinili 1992. godine, odajući dužnu počast nevino ubijenim civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Nakon toga su učenjem Fatihe ispred spomen-česme odali počast svim šehidima, nestalim i poginulim tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992. do 1995. godine, saopćeno je iz Koalicije za Mostar 2020.

Akcija "Od vrata do vrata" danas je provedena i u prigradskom naselju Raštani. Kandidati su građane Raštana informisali o važnosti lokalnih izbora za Grad Mostar i o
programu Kaolicije. Prim. dr. Zlatko Guzin, nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Koalicije za Mostar 2020, rekao je da je cilj kampanje obići što više dijelova Mostara, informisati se o načinu života i svakodnevnim problemima.

- Cilj nam je da ljudima predočimo važnost izlaska na ove izbore kako bi izabrani vijećnici imali potpuni legitimitet. Nakon dvanaest godina građani će moći na demokratski način da biraju. Iako smo zbog pandemije limitiani brojem ljudi sa kojima možemo razgovarati, mislim da ćemo se i na ovaj način upoznati sa mnogo ljudi, uspješno predstaviti program i Koaliciju - rekao je dr. Guzin.

Istakao je da su zadovoljni dosadašnjim tokom kampanje.

- Naš zadatak je da uvjerimo ljude da će oni koje izaberu raditi u njihovom interesu u punom kapacitetu. Nećemo davati prazna obećanja za koje nismo sigurni da ćemo ih ispuniti. Građanima obećavamo predan rad, odgovornost i ozbiljnost - istakao je nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Koalicije za Mostar 2020 prim. dr. Zlatko Guzin i naglasio da Mostarcima treba odgovorna i kompetentna vlast, koja će sve učiniti da promoviše zajednički Grad Mostar.

- Neophodna je saradnja svih budućih vijećnika kako bismo krenuli naprijed i ulili optimizam ovom narodu“, zaključio je Guzin.

Enita Vejzović, kandidatkinja na gradskoj listi Koalicije za Mostar 2020 iz Gradskog područja Zapad, govorila je o važnosti izlaska na lokalne izbore u Mostaru.

- Pozivam građane da izađu na izbore 20. decembra, da glasaju za Koaliciju za Mostar 2020 i da svoj glas daju nosiocu naše liste i kandidatu za gradonačelnika primarijusu dr. Zlatku Guzinu - rekla je Vejzović.

Današnjoj akciji prisustivao je i kandidat koalicije za Gradsko vijeće Salem Marić, koji je u razgovoru sa građanima predstavio program Koalicije i pozvao ih da izađu na izbore.

- Ovo su prvi lokalni izbori u Mostaru nakon dvanaest godina. Za Mostar su ovo historijski izbori - istakao je Marić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh