open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Kojović nakon saopćenja NiP-a o Povorki ponosa: "Neka ljubi ko god koga hoće"
Nedugo nakon saopćenja NiP-a na društvenim mrežama se oglasio Kojović, koji je objavio stihove pjesme "Snijeg pade na behar na voće", koju mnogi zbog stihova "neka ljubi ko god koga hoće" nazivaju "gej himnom Balkana"
23.08.2019. u 15:29
get url
text

Nakon što je Narod i pravda pozvala organizatore Povorke ponosa, koja je zakazana za 8. septembar u Sarajevu, da još jednom preispitaju namjeru i potrebu organiziranja ove manifestacije, oglasio se i Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, koalicionog partnera Naroda i pravde u Kantonu Sarajevo.

Iz Naroda i pravde su, podsjetit ćemo, istaknuli da u uzavreloj političkoj situaciji u BiH bilo kakva eskalacija može izazvati negativne posljedice.

- Pozivamo organizatore povorke da vode računa o činjenici kako je velika većina građana Sarajeva protiv povorke, jer su u suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i njihovim vjerskim osjećanjima – saopćeno je, između ostalog, iz Naroda i pravde.

Nedugo kasnije na društvenim mrežama se oglasio Kojović, koji je objavio stihove pjesme "Snijeg pade na behar na voće", koju mnogi zbog stihova "neka ljubi ko god koga hoće" nazivaju "gej himnom Balkana".

Organiziranje Povorke ponosa očigledno unosi razdor u vladajućoj koaliciji Kantona Sarajevo te će ovo pitanje u bliskoj budućnosti biti jedan od najvećih izazova u opstanku postojeće većine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.