open-navfaktor-logo
search
Bivša novinarka
Kolinda razriješila Hrgu: Savjetnica izgubila pravo da godinu dana prima plaću
Bivša TV novinarka postala je savjetnica na Pantovčaku 16. januara 2019. godine, a javna je tajna da se s predsjednicom razišla još tokom ljeta
08.01.2020. u 19:15
get url
text
Mirjana Hrga i Kolinda Grabar-Kitarović

Odlazeća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović razriješila je danas dužnosti Mirjanu Hrgu, savjetnicu za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske, piše Jutarnji.hr.

Bivša TV novinarka postala je savjetnica na Pantovčaku 16. januara 2019. godine, a javna je tajna da se s predsjednicom razišla još tokom ljeta,i htjela otići s Pantovčaka, ali je odluka bila odgođena dok ne završi kampanja i ne prođu izbori.

Budući da je Hrga razriješena osam dana prije nego što bi napunila godinu dana mandata na Pantovčaku, nema pravo kao državni dužnosnik na privilegiju šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. Ona sada ima pravo zatražiti punu plaću tri mjeseca i pola plaće iduća tri mjeseca do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi.

- To je bio dogovor između mene i predsjednice, kada završe izbori da ja odlazim i za mene je to završena priča - poručila je Hrga za Jutarnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.