Brodsko-posavska županija bila je subotnja stanica Kolinde Grabar-Kitarović, aktualne hrvatske predsjednice u kampanji za novi mandat. Prijepodne je sa svojim timom provela u Novoj Gradiški, gdje se družila s građanima. Nakon Nove Gradiške, predsjednica je bila u Davoru, a poslijepodne održala je predizborni skup u Slavonskom Brodu na kojem se posebno obratila Hrvatima iz bosanske Posavine, kojih je velik broj uslijed ratnih i poratnih zbivanja u susjednoj državi trajno nastanio na području drugog po veličini slavonskog grada.

- Znam da su neki od vas koji ste došli iz Bosne i Hercegovine ovdje našli novi dom i da ćete ovdje ostati, ali znam i da se neki žele vratiti, a za takve koji se žele vratiti i očuvati hrvatstvo u bosanskoj Posavini i diljem BiH ja ću uvijek biti tu, neumorni borac za vaša prava ma koliko me napadali. Nisam bitna ja nego hrvatski narod, Hrvatska i BiH kao druga domovina hrvatskog naroda – poručila je Grabar-Kitarović, osvrnuvši se i na svoj aktualni mandat.

- Između ostalog smanjila sam budžet Ureda predsjednice, smanjila sam broj zaposlenih, pogotovo broj savjetnika kojih je moj prethodnik imao tri puta više, a ne vidim da su išta radili, jer smo dolaskom u ured prvo morali pobrisati prašinu, jer se tamo ništa nije radilo. Gledajući ovdje u fotogafiju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana mogu reći da u njega gledam kao na svoga učitelja, kao nekoga iz svoje porodice i voljela bih vjerovati da je ponosan na mene i vas, jer živimo ovu Hrvatsku koju je on želio. On je zacrtao slobodu, samostalnost, članstvo u EU i NATO-u, a mi idemo dalje u prosperitet i izgradnju međunarodnog imidža Republike Hrvatske – istaknula je Grabar-Kitarović, objavio je Jutarnji.