Magla smanjuje vidjljivost na putnom pravcu Jablanica - Prozor - prevoj Makljen (do 100 metara vidljivost). Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Na magistralnom putu Sarajevo - Tuzla na lokacijama Olovske Luke i Husino izvode se radovi zbog čega se saobraća usporeno - jednom trakom, a zbog frekventnosti ovog puta često dolazi do formiranja dužih kolona vozila, posebno na lokalitetu Husino.

Povremeno duže kolone vozila, zbog sanacionih radova, formiraju se i u naselju Nova Bila (Vitez - Travnik).

Radovi  na izgradnji kružne raskrsnice izvode se  na magistralnom putu Klašnice - Laktaši  zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se sav teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.  

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj, Posušje - Široki Brijeg  i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćio je BIHAMK.