open-navfaktor-logo
search
Upozorenje vozačima
Kolovoz pretežno mokar, jaki udari vjetra u zapadnim i jugozapadnim krajevima
Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja. Iz BIHAMK-a upozoravaju na jake udare vjetra u zapadnim i jugozapadnim krajevima.
07.12.2020. u 07:45
get url
text

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo - Srebrenik u mjestu Blaževac od 07 do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo - Tuzla, Nević Polje - Kaonik, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.