open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Kompletira se 1. kolo: Oslabljeno Sarajevo kod Krupe, Tuzlaci na Pecari
Večeras će biti kompletirano 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
02.08.2020. u 11:31
get url
text

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICA: Željo i Borac siloviti, Zrinjski se mučio, remi na Tušnju

Na programu su dva meča, a prvi će na teren od 17.30 sati (TV prijenos - Arena Sport) fudbaleri Krupe i Sarajeva.

Sarajevu će ovo biti prva zvanična utakmica nakon 146 dana, jer su posljednju ligašku utakmicu odigrali 7. marta protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Nakon toga izabranici Vinka Marinovića pauzirali su gotovo pet mjeseci.

Do sada su se Sarajevo i Krupa sastali 11 puta, a uspješnija je Bordo ekipa koja je ostvarila pet pobjeda. Sa druge strane Krupa je slavila dva puta, dok su četiri susreta završena neriješenim rezultatom. Posljednji meč između ove dvije ekipe odigran je u sezoni 2018/19, a završen je rezultatom 0:0.

Utakmicu protiv Krupe propustiti će Dupovac, Sušić i Šabanović zbog povreda, kao i Rahmanović koji će odsustvovsti zbog suspenzije radi dobijena tri žuta kartona prošle sezone.

- Pripremali smo se na umjetnoj podlozi, jer znamo da Krupa igra na njoj. Sigurno da će biti vruće, što će biti problem za obje ekipe, ali se nadam da će se igrači prilagoditi tome i odigrati dobru utakmicu kako bi bili zadovoljni - kazao je Vinko Marinović, trener Sarajeva.

Optimisti su i u redovima domaćina.

- Očekuje nas teška utakmca u kojoj naše šanse postoje, pod uslovom da budemo pravi, da preuzmemo odgovornost i pritisak s kojim ćemo živjeti i takmičiti se u ovom meču.

Očekujem i nadam se da ćemo odigrati perfektnu utakmicu. Iako je Sarajevo favorit, ukoliko odigramo perfektno imamo šansu da ostanemo neporaženi, a zašto da i ne pobijedimo - rekao je trener krupe Zoran Marić.

FK Tuzla City će biti oslabljen na Pecari kod Širokog brijega. Trener Zlatan Nalić u ovome meču neće moći računati na usluge stopera Ivana Kostića, koji je u posljednjem meču prošle sezone na Grbavici dobio crveni karton.

Pošto je Hasanović povrijeđen, a novopristigli Barišić još nema pravo nastupa, tako je Naliću sužen izbor kada je u pitanju stoperski par.

Što se tiče veznog reda i napada, trener Tuzlaka ima znatno širi spektar fudbalera i znatno širi izbor, dok pravo nastupa nije još stekao ni jedno od zadnjih pojačanja Nemanja Nikolić.

Posljedni puta kada su Plavi gostovali na Pecari bili su znatno uspješni, gdje su slavili s 3:1.

FK Tuzla City na startu, tvrdi pomoćni trener Jure Ivanković, protivnik je po mjeri i uprkos nekim njihovim pojačanjima NK Široki Brijeg će im "znati odgovoriti na najbolji mogući način i upisati prva tri boda".

Utakmica na Pecari igra se od 20 sati uz direktan prijenos na Arena Sportu.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Sloboda - Radnik 1:1
Borac - Mladost 6:0
Zrinjski - Olimpik 1:0
Željezničar - Velež 3:0

nedjalja, 17.30 sati

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Sarajevo (Mateo Musa, Amer Macić, Jure Musa)

nedjelja, 20 sati

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Tuzla City (Haris Kaljanac, Dženan Milić, Emir Zahiragić)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.