open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Komšić: Glasanje BiH i Srbije u UN-u gorka pilula za proruski savez Dodik - Čović
Generalna skupština UN-a izglasala je rezoluciju kojom je osuđena ruska agresija na Ukrajinu. Za rezoluciju je glasala i Bosna i Hercegovina, ali i Srbija, što je komentirao Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
02.03.2022. u 19:32
get url
text

VEZANI TEKST - Generalna skupština UN-a osudila rusku invaziju na Ukrajinu, i BiH glasala za, a i Srbija

- Naši ambasadori znaju šta im je činiti. BiH ima svoju vanjsku i sigurnosnu politiku prema Ukrajini u kojoj su učestvovali svi, još od vremena Radmanovića. Poštujemo Povelju UN-a, poštujemo Sporazum o pridruživanju, držimo se akata i onoga što je ranije dogovoreno. Tako je bilo i u slučaju glasanja za Rezoluciju Ujedinjenih nacija gdje je Bosna i Hercegovina osudila agresiju Rusije na Ukrajinu - kazao je Komšić.

Istakao je da je glasanje Srbije za Rezoluciju kojom se osuđuje ruska agresija možda iznenađenje, ali je dobro za mir u našoj regiji.

- Dobro je što je Srbija ipak glasala za tu Rezoluciju. To je ujedno lekcija i gorka pilula za proruski savez u BiH, Dodik - Čović (Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, op.a.)- rekao je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.