open-navfaktor-logo
search
Prepoznati ciljevi
Komšić potpuno saglasan sa stavovima ambasadorice Poljske u UN-u
Uvođenje rezervnog policijskog sastava u entitetu RS ima za cilj osnivanje entitetskih oružanih snaga, i drago mi je da je to konačno vidljivo i izvan BiH, rekao je
09.05.2019. u 15:24
get url
text

 Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je stav ambasadorice Poljske pri Ujedinjenim nacijama Joanne Wronecke o uvođenju rezervnog sastava policije u Republici Srpskoj, te o revidiranju historije u ovom entitetu.

- Potpuno sam saglasan sa stavom ambasadorice Joanne Wronecke. Uvođenje rezervnog policijskog sastava u entitetu RS ima za cilj osnivanje entitetskih oružanih snaga, i drago mi je da je to konačno vidljivo i izvan BiH, iako je frapantna činjenica da pojedine političke opcije u Sarajevu guraju glavu u pijesak - kazao je Komšić za Fenu.

Također je rekao da je saglasan i sa ocjenom ambasadorice Poljske da vlasti RS-a nastoje izvršiti revidiranje historije koja ima za cilj negiranje genocida te da su nove interpretacije, mimo presuda suda UN-a nedopustive i nerelevantne.

Ambasadorica Poljske dala je podršku OHR-u, visokom predstavniku i korištenju bonskih ovlasti. Uvođenje rezervnog policijskog sastava u entitetu RS je ocijenila kao osnivanje entitetskih oružanih snaga. Govoreći o izazovima sa kojima se BiH suočava, izdvojila je posljednje pokušaje vlasti entiteta RS na, kako je kazala, revidiranju historije.

Više o tome pročitajte ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.