open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo
Komšić s predstavnicima dijaspore BiH: Otežana registracija građana za naredne izbore
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa delegacijom Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.
01.07.2022. u 12:18
get url
text

Tokom sastanaka sagovornici su razgovarali o društvenim i političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, aktivnostima bosanskohercegovačke dijaspore i povezivanju dijaspore sa domovinom, na ekonomskom ali i svakom drugom društvenom planu.

Delegacija Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine skrenula je pažnju na niz otežavajućih okolnosti prilikom registracije građana Bosne i Hercegovine u biračke spiskove za naredne izbore. Posebno je naglašeno kako institucije države i predstavnici saveza iz dijaspore moraju uložiti dodatne napore kako bi se omogućila registracija birača mlađe životne dobi.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić upoznao je delegaciju Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine sa okvirnim smjernicama probosanske i državne politike u narednom periodu.

U ime delegacije Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, sastanku su prisustvovali: Hasan Šehović, Smajo Murguz,  Željka Šećerbegović, Mujo Hamzić, Željko Javor i Mirza Ćohadžić, saopćilo je Predsjedništvo BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.