open-navfaktor-logo
search
Podrška i saradnja
Komšić se sastao sa guvernerkom Kanade Julie Payette: Bivša astronautkinja mu poklonila sliku nastalu u svemiru
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa guvernerkom Kanade Julie Payette u Ottawi.
10.03.2020. u 22:51
get url
text

Predsjedavajući Komšić zahvalio se u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine za svu pomoć koju je Kanada pružala, te pruža i danas ljudima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Kanadi. 

Razgovarali su o odličnim političkim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, s obzirom na to da je Kanada među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Bosne i Hercegovine. Guvernerka je istakla da Vlada Kanade radi na proceduri imenovanja počasnog konzula Kanade u Bosni i Hercegovini.

Ponovljeno je da će Kanada i dalje nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu i njen put ka NATO-u i Evropskoj uniji, kao i raditi na akademskog razmjeni i saradnji. 

Guvernerka Payette, inače bivša astronautkinja, poklonila je predsjedavajućem Komšiću fotografiju Bosne i Hercegovine koju je sa svemirske stanice napravio kanadski astronaut.

Generalnog guvernera Kanade imenuje kraljica Elizabeta II, a predlaže premijer Kanade, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.