open-navfaktor-logo
search
Gradonačelnik Mostara
Kordić najavio da će "sjesti" s navijačima Zrinjskog i Veleža: To su "neodgovorni klinci"
Mostarski gradonačelnik Mario Kordić još jednom je osudio huliganske izgrede koji su se dogodili u subotu navečer u Mostaru te je pozvao policiju da otkrije i kazni počinitelje.
26.04.2021. u 15:14
get url
text

Prema njegovim riječima, radi se "o sukobu dvije navijačke grupe, o klincima koji se neodgovorno ponašaju".

- Ja sam tražio od MUP-a da postupe shodno zakonu i istraže ko su počinitelji tog incidenta te nas kao grad obavijeste o tome. Ono što me razočaralo je da pojedinci sada ovoj situaciji, koja nije po prvi put da se, nažalost, događa u Mostaru, pokušavaju dodati međunacionalnu notu, što po meni nije ispravno i nije dobro - izjavio je gradonačelnik Kordić prilikom sadnje stabala na brdu Fortica kod Mostara.

Dodao je kako mu je žao što se takve stvari događaju u Mostaru te je najavio da će za dvije sedmice, uoči gradskog derbija, sjesti s navijačima oba mostarska kluba.

- Žao mi je da se to događa i da takvu sliku šaljemo u svijet. Slijedi derbi za dvije sedmice i ja ću lično sjesti i popričati s momcima da ne pravimo bruku od grada, jer nam ne treba nikakav huliganizam. Volimo svoje klubove i trebamo se tako i ponašati - poručio je mostarski gradonačelnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.