Riječ je o brendu GB3, kompanije Grafo Balkan, a ovu opremu nosili su bh. sportisti na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju. Također znak GB3 krasi i dresove mnogih drugih ekipa i sportista širom regiona, ali i Evrope.

- Predstavlja nam zadovoljstvo objaviti da imamo novog tehničkog sponzora. Ne sumnjam da smo odabrali pravog partnera, koji će nas pratiti u brojnim predstojećim utakmicama i novim pobjedama. Oprema brenda GB3, sjajno dizajnirana i vrhunskog kvaliteta, odsada će biti na raspolaganju svim našim reprezentacijama - istakao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa novim tehničkim sponzorom.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH već u predstojećim utakmicama kvalifikacija za EP protiv Belgije (11. novembra) i Sjeverne Makedonije (14. novembra) nosit će dresove brenda GB3.

- Dobra vijest i za navijače. Opremu naših košarkaških reprezentacija, kao i navijačkih rekvizita, moći će kupiti svi zainteresovani putem fan shopa na stranici KSBiH, te prodajnim mjestima širom BiH čije će adrese naknadno biti objavljene - saopćeno je iz KSBiH.