open-navfaktor-logo
search
Donijeta odluka
Kosovska policija zabranila ulazak na Kosovo vozilima s nelegalnim registarskim oznakama
Kosovska policija je na prelazu Jarinje u srijedu zaustavila vozilo hitne pomoći, kako je navedeno, s nelegalnim srpskim registarskim oznakama KM, s obrazloženjem da nema pravo kretanja jer je registracija tog vozila produžena poslije 10. decembra 2022.
18.01.2023. u 22:23
get url
text

Kako prenosi Beta, vozač hitne pomoći iz Sjeverne Mitrovice rekao je da mu je policija saopćila da se sva vozila registrirana nakon 10. decembra smatraju neregistriranim i da to proizilazi iz Briselskog sporazuma.

Po navodima medija, danas u 10.00 sati donijeta je odluka da nijedno vozilo KM registarskih oznaka ne može produžiti registraciju poslije 10. decembra, a da će se vozila kojima je ipak od tada produžena registracija, smatrati neregistriranim i neće im se dozvoliti ulazak na Kosovo.

Kosovo i Srbija su 23. novembra 2022. godine u Briselu postigli dogovor o registarskim tablicama, prema kojem je dogovoreno da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice s akronimima naziva kosovskih gradova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi s preregistracijom vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.