open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Širokog Brijega
Kpan najavio gostovanje u Gabeli: Velež nam nikako ne leži u posljednje vrijeme
Na posljednjem gostovanju ove godine Široki Brijeg će odmjeriti snage s mostarskim Veležom. Utakmica će biti odigrana u subotu, 12. novembra, na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli s početkom u 13 sati.
11.11.2022. u 18:58
get url
text

Novi premijerligaški duel najavio je krilni igrač Plavo-bijelih Cyrille Kpan.

- Pred nama je zahtjevna i teška utakmica. Velež nam nikako ne leži u posljednje vrijeme. Teško dolazimo do pobjede u međusobnim utakmicama. Želim prekinuti tu lošu seriju – kazao je Kpan.

Igrač iz Burkine Faso u redovima Širokog Brijega ocijenio je kako su obje utakmice od njegovog dolaska na Pecaru završile bez pogodaka, kako u pripremnom tako i u prvenstvenom susretu.

- Velež je kvalitetna ekipa koja se može ravnopravno nositi sa svima u ovoj ligi. Moramo biti oprezni. Spremni smo i želimo donijeti pozitivan rezultat s gostovanja u Gabeli – naglasio je Kpan.

U Gabeli trener Ivica Barbarić neće moći računati na virozne Di Matea Lovrića i Kristiana Luburića, a pod upitnikom je i nastup Bože Vukoje koji je bio prehlađen tokom cijele sedmice.

Utakmicu na stadionu Perica Pero Pavlović sudit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva uz asistenciju sugrađanina Dženana Milića te Tarika Mulasmajića iz Tešnja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.