open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Kraljevi ili Građani: Real u reprizi prošlogodišnjeg polufinala dočekuje Manchester City
U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka fudbaleri Real Madrida večeras dočekuju Manchester City.
09.05.2023. u 07:52
get url
text

Domaćin je u četvrtfinalu izbacio Chelsea, ukupnim rezultatom 4:0, dok su gosti iz daljeg takmičenja bili bolji od minhenskog Bayerna s ukupnih 4:1.

Radi se o okršaju dva tima koja su najviše pokazala u dosadašnjem dijelu elitnog klupskog fudbalskog takmičenja. Večerašnji duel će biti i repriza prošlosezonskog polufinala.

Kraljevi se pod vodstvom Carla Ancelottija nadaju još jednom zagorčati život svom evropskom rivalu i napraviti veliki korak prema odbrani titule.

Real u španskom prvenstvu zauzima treće mjesto na tabeli sa 68 osvojenih bodova, a od prvoplasirane Barcelone zaostaje čak 14 bodova. Ancelottijevi izabranici su u posljednje četiri takmičarske utakmice upisali dvije pobjede i dva poraza.

Manchester City, s druge strane, vezao je čak 20 utakmica u svim takmičenjima u kojima nije poražen, upisavši čak 17 pobjeda i samo tri remija.

Građani su preuzeli su prvo mjesto u Premiershipu od Arsenala i imaju 82 osvojena boda, jedan više od Topnika, ali i utakmicu manje.

Tim koji sa klupe predvodi Pep Guardiola je u polufinalu FA Kupa izbacio Sheffield United sa 3:0, a u borbi za novi trofej protivnik će im biti veliki gradski rival - ekipa Manchester Uniteda.

Susret Real Madrid - Manchester City počinje u 21 sat na Santiago Bernabeu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.