open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Krupa drugi put u sezoni srušila Želju, važna pobjeda Olimpika
Od Željezničara do Željezničara. Tako u Krupi na Vrbasu mogu rezimirati jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
12.12.2020. u 14:53
get url
text

Krupa je drugi put u sezoni srušila sarajevski tim. Domaći su u 19. kolu bh. elite slavili sa 2:1 i prekinuli post od 10 kola bez pobjede. Zanimljivo, Krupa je posljednji trijumf u Premijer ligi ostvarila upravo protiv Željezničara na Grbavici. Od tada su prošla tačno 83 dana.

Tim Amara Osima bolje je otvorio današnji meč, ali Krupa je prva stigla do gola. U 26. minuti poslije dobre akcije po desnoj strani i centaršuta Galića pogađa preporođeni Aćimović.

Nije to najgore što se desilo Želji u prvom poluvremenu. Svega nekoliko sekundi prije odlaska na odmor, Plavi ostaju s igračem manje. Isključen je defanzivac Milićević.

Željo je u drugom poluvremenu silovito krenuo po izjendačenje, a pritisak se isplatio u 67. minuti. Alispahić je centrirao, a Juričić odlično pogodio za 1:1.

Samo pet minuta kasnije, sudija Frano Jelić dosudio je (diskutabilan) penal za Krupu. Vidio je arbitar igranje rukom Ikića i pokazao na bijelu tačku. Uzaludni su bili protesti gostiju, a na kraju su žute kartone na klupi dobili Memić i Osim. Odgovnost je preuzeo Dujaković i snažnim udarcem po sredini gola vratio svojoj ekipi prednost.

Novi gol Krupe presjekao je Željezničar, koji do kraja susreta nije uspio izbjeći peti poraz u sezoni, a drugi gostujući.

U drugom meču koji je odigran u istom terminu Olimpik je slavio protiv Radnika 1:0 i zadržao šanse za opstanak u ligi. Pobjedu Slavku Petroviću u debiju na klupi Vukova donio je Kenan Handžić pogotkom u finišu prvog poluvremena.

Od 17 sati na Koševu igraju Sarajevo i Sloboda.

Podsjećamo da poslije 19. kola u Premijer ligi BiH slijedi višemjesečna pauza, sve do zadnje sedmice februara.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.