open-navfaktor-logo
search
U vrijeme izolacije
Kulturne institucije naše zemlje pripremaju online gledanja predstava i mnoge zanimljive sadržaje
Kulturne institucije naše zemlje, zbog pojave koronavirusa, zatvorene su za javnost do daljnjeg, ali neke od njih svoje sadržaje ponudit će online kako publiku ne bi ostavili samu u izolaciji.
19.03.2020. u 22:20
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Publiku nisu zanemarili ni u ratu, bili su im sklonište za mozak, a sa tom praksom nastavljaju i u ovim teškim danima dok traje borba sa pošasti koja ne bira žrtve.

Bosansko narodno pozorište Zenica uvodi online aktivnosti gledanja predstava. Od sutra će biti moguće na njihovom Youtube kanalu pogledati predstave iz prethodnih sezona, a link će biti podijeljen na Facebook i Instagram profilu BPN Zenica.

Prva predstava, koja će biti prikazana sutra, je u produkciji Dječije omladinske i lutkarske scene "Crvenkapica na zrnu graška", a druga predstava, "Novi siroti mali hrčki", na repertoaru je 21. marta u 19.30 sati. U nedjelju, 22. marta u 11 sati bit će podijeljena predstava "Put po svijetu".

Saznajemo da će se ovoj akciji pridružiti i Narodno pozorište Sarajevo, a koje predstave će ponuditi na repertoaru saznat ćemo uskoro.

Historijski muzej BiH na svojoj Facebook stranici nudi zanimljivu muzejsku crtanu priču u kojoj glavne uloge imaju eksponati.

- Pećko, Teta Štafeta i ostala muzejska družina su se preselili u virtualni svijet! Najmlađi (ali i oni koji su mladi na drugačiji način), uživajte u bajci o muzejskom kraljevstvu - priči o tome kako solidarnošću možemo spasiti svijet - naglasili su iz muzeja.

I Pozorište mladih iz Sarajeva obradovat će svoju publiku online predstavama iz svog repertoara koji pripremaju, a o čemu će na vrijeme obavijestiti sve one koji ih prate na društvenim mrežama.

I druge kulturne institucije naše zemlje pripremaju slične aktivnosti, a sve informacije dijelit će preko društvenih platformi. Zapratite ih i ne propustite besplatne online kulturne sadržaje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.