Izborna krađa

Lana Prlić podnijela krivičnu prijavu protiv članova biračkog odbora

Objavljeno: 20.11.2018. u 12:58

Zastupnica u Parlamentu FBiH i potpredsjednica SDP-a Lana Prlić danas je podnijela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv pet članova biračkog odbora zbog sumnje da su počinili krivično djelo izborne krađe

Prlić: Želim da kazna tim osobama bude poruka za sve članove biračkih odbora na narednim izborima

- Danas sam podnijela krivičnu prijavu protiv pet članova biračkog odbora za koje je CIK na prebrojavanju dokazao da su ukrali moje glasove. Želim da ovaj sudski proces i kazna za tih pet osoba bude poruka za sve članove biračkih odbora na narednim izborima da dobro razmisle da li će biti pijuni i oni koji izvršavaju izborne krađe u nečije ime - Istakla je Lana Prlić.

Nakon što je Lana Prlić na svojoj Facebook stranici objavila dokaze o krađi glasova na biračkom mjestu na kojem ona glasa, CIK je izvršio naredbu da se prebroje glasovi SDP-a na tom biračkom mjestu.

Nakon prebrojavanja glasova CIK je utvrdio da su članovi biračkog odbora upisivali lažne rezultate izbora što predstavlja krivično djelo.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije