open-navfaktor-logo
search
Skandal ili ne
Laporta morao javnosti objasniti poruku djevojci: "Nazovi me kad napuniš 18"
Novoizabrani predsjednik Barcelone Joan Laporta našao se u neugodnoj situaciji nakon videa koji se pojavio na društvenim mrežama na dan izbora za prvog čovjeka Blaugrane.
08.03.2021. u 17:00
get url
text

VEZANI TEKST - Pjanić dobio novog predsjednika: Laporta osvojio više glasova nego njegovi protivkandidati zajedno

U snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se čuti kako Laporta nakon zajedničkog fotografisanja s jednom djevojkom govori: "Nazovi me kada napuniš 18 godina".

Poslije žestokih kritika koje su uslijedile, Laporta se oglasio te pokušao objasniti o čemu se zapravo radi.

- Na Međunarodni dan žena ne trebate mi objašnjavati ništa o jednakosti među spolovima. Video sa djevojkom je izvađen iz konteksta i izgleda sasvim drugačije - kazao je novi predsjednik katalonskog kluba.

Maria Elena Fort, koja će biti jedan od potpredsjednika u novom sazivu novog Barceloninog Izvršnog odbora, objasnila je o čemu se ustvari radilo. Ona je kazala kako je žena zamolila Laportu za fotografiju sa njenom bebom, te da je zaposli kada je zaposli.

- Jan (Laporta) joj je rekao da ga nazove kada napuni 18 - objasnila je Fort.

Ipak, priča potpredsjednice Barcelone, baš se i ne poklapa s ponim što je nakon svega na društvenim mrežama napisala djevojka s kojom se fotografisao novi predsjednik kluba sa Nou Campa.

- Ja sam djevojka sa slike sa Joanom Laportom. "Bebi" je 30 godina. Moja tetka je napravila šalu jer me zove "bebom", ona ga je i upitala za fotografiju. Naprijed Barcelona! - poručila je djevojka na Twitteru.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.