open-navfaktor-logo
search
Olimpijski komitet BiH
Larisa Cerić nagrađena sa 10.000 KM za srebro na Evropskim igrama
Cerić i njen trener nagrađeni su, jer je najbolja sportistkinja BiH u 2018. godini na drugim Evropskim igrama održanim u Minsku (Bjelorusija) osvojila srebrenu medalju
18.07.2019. u 10:18
get url
text

 Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) nagradio je džudistkinju Larisu Cerić sa 10.000 maraka, dok je njen trener Branislav Crnogorac dobio 5.000.

Cerić i njen trener nagrađeni su, jer je najbolja sportistkinja BiH u 2018. godini na drugim Evropskim igrama održanim u Minsku (Bjelorusija) osvojila srebrenu medalju. 

- Larisa se na evropskim i svjetskim šampionatima bori sa takmičarkama koje predstavljaju mnogoljudne i bogate države, čije sportske federacije raspolažu sa višemilionskim budžetima. Time je uspjeh Larise Cerić za Bosnu i Hercegovinu još veći - rekao je Izet Rađo, predsjednik OK BiH.

Cerić je istakla da izuzetno cijeni napore Olimpijskog komiteta BiH u namjeri da podrži najbolje sportiste na njihovom putu ka Olimpijskim igrama Tokio 2020.

- Zahvalna sam Olimpijskom komitetu BiH na finansijskoj podršci koju mi pruža u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motiviše da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku - kazala je Cerić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.