Za Lavrova je upriličen doček, a njega je, kao što je ranije najavljeno, na aerodromu dočekao ministar vanjskih poslova Republike Srbije Nikola Selaković. 

Nakon sastanka, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Lavrov su se obratili građanima Srbije.

- Hvala Srbiji i predsjedniku Vučiću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pričali smo i o Kosovu, izrazili smo želju da Evropa kao posrednik doprinese donošenje važnih i ispravnih odluka i da prepozna očiglednu sabotažu Prištine. Izbjegavaju formiranje SZO i to je već godinama jasno. Prenio sam srdačne pozdrave predsjednika Putina i poželio sve najbolje predsjedniku Vučiću - rekao je Lavrov.

- Srbija je donijela odluku da čuva svoju vojnu neutralnost, nećemo biti dio vojnih blokova. Sami ćemo brinuti o svom nebu, svojim rijekama... Iznio sam svoju ličnu zabrinutost za situaciju u regionu i da ćemo sve rješavati razgovorom i dijalogom. Hvala što se u jeku epidemije došli u Srbiju i što pokazujete prijateljstvo prema Srbiji - rekao je Vučić.

Ministar vanjskih poslova u Rusiji je završio jednodnevnu posjetu Beogradu. Na aerodromu ga je ispratio ministar Selaković.

Prije nego što je ušao u avion, Lavrov je sa tri prsta pozdravio građane Srbije.

On je krenuo za Zagreb gdje nastavlja posjetu regionu.