open-navfaktor-logo
search
Otkriće sezone
Legendarni Alan Shearer u superlativima govorio o Anelu Ahmedhodžiću
Bosna i Hercegovine naredne sezone imat će reprezentativca u najjačem rangu engleskog fudbala.
02.03.2023. u 10:42
get url
text

Tako bar tvrdi bivši napadač Newcastle Uniteda, legendarni Alan Shearer.

Ubojiti golgeter Svraka koji je gostovao i na Koševu, gdje je u Ligi prvaka igrao protiv Željezničara, nahvalio je Anela Ahmedhodžića, prvotimca Sheffield United, navodeći kako će Zmaj u Premier ligu, bez ozbira na to da li će njegov tim izboriti povratak u elitu.

Izabranici trenera Paula Heckingbottoma drugi su u Championshipu, imaju sedam bodova više od trećeplasiranog Middlesbrougha i utakmicu manje.

Ahmedhodžić je otkriće sezone otkako je ljetos stigao iz Malmea.

- Ne mislim da je pogrešno da kažem da ako Sheffield United ne izbori povratak u Premijer ligu sljedeće sezone, mislim da će ovaj momak igrati. Mislim da igra izuzetno dobro.

Ahmedhodžić igra u vrlo sličnoj ulozi kao što je Chris (Wilder) želio da njegov tim i njegovi defanzivci igraju u smislu defanzive koja mu daje slobodu da uđe u pozicije naprijed.

Mislim da je on zaista dobar i vratit ću se na svoju poentu. On će igrati u Premier ligi sljedeće sezone - naglasio je Shearer za BBC, aludirajući da će Ahmedhodžić ostvariti transfer u klub iz elite ukoliko Sheffield United ne izbori promociju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.