open-navfaktor-logo
search
BiH tuguje
Legende bh. fudbala o smrti Ivice Osima: Gubitak za svjetski fudbal
Smrt Ivice Osima gubitak je, ne samo za bh, nego i za svjetski fudbal.
01.05.2022. u 15:57
get url
text

Kazao je to za Faktor Sead Kajtaz, legenda mostarsjkog Veleža, koji je sa Švabom sarađivao u reprezentaciji bivše Jugoslavije, ali i u Komitetu za normalizaciju FSBiH.

- Evo upravo čitam i ne mogu da vjerujem. Žao mi je. Ode još jedna legenda - kazao je potreseni Kajtaz, dodavši:

- U svakom pogledu bio je poseban. I u vrijeme dok je bio na terenu, a i u periodu kada je predvodio Komitet za normalizaciju. Ličnost koja je doprinijela povratak fudbala u BiH. Puno je dao za bh, ali i za svjetski fudbal. Teško mi je pala ova vijest i zaista je teško reći bilo šta u ovom trenutu.

Bio mi je trener u reprezentaciji. Od njega se moglo dosta toga naučiti. Svaka riječ je bila kao knjiga.

Potresen je i Faruk Hadžibegić.

VEZANI TEKST - Preminuo Ivica Osim

- Čuo sam se sa porodicom, sa Asimom i ostalim članovima koji su trenutno u Gracu. Njegova smrt je najveći gubitak ne samo za fudbal, nego BiH općenito. On je bio veliki čovjek i jedan od najvećih svih vremena što je naša zemlja dala.

Bio je ljudska i sportska veličina i Švabo je u svakom pogledu ostavio mnogo za sve generacije. Jedan veliki intelektualac, humanista, čovjek sa velikim brojem vrijednosti - rekao je Hadžibegić za Faktor.

Vijest o smrti rastužila je i Nikolu Nikića.

- Auuu. Moram Amara nazvati. Ivica Osim mi je bio sve. Auuu. Sve mi je bio. Kod njega sam sve naučio. Postao i čovjek, roditelj, djed... On mi je bio kao otac i ne samo meni nego stotinama fudbalera - rekao je Nikić za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.