open-navfaktor-logo
search
Igračica ŠF Respekt
Lejla Salihović predstavlja BiH u finalu Turnira prijateljstva u Madridu
Nakon cjelodnevnih utakmica u kojima je učestvovalo nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz čak 57 zemalja, naša Lejla se sa svojom ekipom uspjela plasirati u finale
01.06.2019. u 10:05
get url
text

Lejla Salihović, igračica Škole fudbala Respekt, predstavljat će našu zemlju u finalu turnira Football for friendship, koji se ove godine održava u Madridu.

Nakon cjelodnevnih utakmica u kojima je učestvovalo nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz čak 57 zemalja, naša Lejla se sa svojom ekipom uspjela plasirati u finale, koje se danas igra na glavnom trgu u Madridu.

Za Lejlu, ali cijelu delegaciju BiH u Madridu, ovo je veliki uspjeh i niko nije mogao sakriti oduševljenje, a stigle su i čestitke iz regiona, s obzirom na to da je naša zemlja prvi put u finalu.

{$galerijaFotografija}

Inače, naša delegacija učestvovala je i u obaranju Guinnessovog rekorda. Cilj je bio da predstave najveći broj različitih nacionalnosti fudbalera u okviru aktivnog fudbalskog programa na terenu, u historiji ovog sporta do sada – pred zvaničnikom ove renomirane publikacije.

Stručni žiri je potvrdio da su djeca 57 različitih nacija koja su danas učestvovala na treningu, postavila Guinnessov rekord.

Ambasadori Bosne i Hercegovine u Madridu su djeca iz četiri bosansko-hercegovačka grada i opštine, Banja Luke, Sarajeva, Teslića i Gračanice - Slavko Roguljić, Anja Gačić, Samra Osmanović i Lejla Salihović.

Turnir prijateljstva1.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.