open-navfaktor-logo
search
Kazna
Lionel Messi suspendiran na tri mjeseca, mora platiti još 50.000 dolara
Kazneni period počinje danas, što znači da će Messi zbog toga propustiti samo tri prijateljske utakmice argentinske reprezentacije, protiv Čilea, Meksika i Njemačke
03.08.2019. u 08:13
get url
text

Sedam dana nakon što je Lionell Messi dobio jednu utakmicu suspenzije i novčanu kaznu od 1.500 dolara za crveni karton na utakmici za treće mjesto na Copa Americi protiv Čilea, stigla mu je nova kazna.

Ova nova je mnogo ozbiljnija, a određena mu je zbog verbalnog ispada nakon polufinalnog poraza od Brazila.

Conmebol, krovna južnoamerička fudbalska organizacija, kasno sinoć objavio je da je Messi suspendiran na tri mjeseca i kažnjen s 50.000 dolara.

Kazneni period počinje danas, što znači da će Messi zbog toga propustiti samo tri prijateljske utakmice argentinske reprezentacije, protiv Čilea, Meksika i Njemačke. Dakle, kazna neće zagaziti u početak kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. iako će Messi preskočiti prvu utakmicu zbog ranije izrečene kazne za crveni karton.

Podsjećanja radi, Messi je nakon poraza Argentine od Brazila u polufinalu ovogodišnje Copa Americe rekao da je Conmebol korumpiran te da se ionako unaprijed zna da Brazilci moraju osvojiti to takmičenje

Kalkuliralo se i o puno težoj suspenziji, čak na dvije godine, a ona bi značila da Leo neće igrati na idućem izdanju Copa Americe, kao ni u dobrom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.