open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Liverpool gradskom rivalu objasnio ko je prvak Evrope
Gradski derbi u Liverpoolu zasluženo je pripao aktuelnom prvaku Evrope  koji je slavio s 5:2 protiv Evertona
04.12.2019. u 23:07
get url
text

Fudbaleri Liverpoola nastavili su s dominacijom u engleskoj Premier ligi nakon što su u meču 15. kola u Merseyside derbiju s 5:2 nadigrali Everton.

Da se gradski rival neće dobro provesti u duelu s aktuelnim prvacima Evrope dalo se naslutiti već u šestoj minuti kada je Divock Origi pogodio za 1:0 na asistenciju Sadija Manea. Jedanaest minuta kasnije Mane je ponovo bio u ulozi asistenta, a egzekutor je bio Xherdan Shaqiri.

VEZANA VIJEST - Povratak gorkog okusa: Mourinhov Tottenham poražen na Old Traffordu

Michael Keane je u 21. minuti smanjio na 2:1, da bi golovima Origi u 31. i Mane u 45. minuti Liverpool stigao do vodstva od 4:1.

Kakvu-takvu nadu pred nastavak meča Karamelama je vratio pogodak Richarlisona iz treće minute sudijske nadoknad prvog poluvremena.

Ipak, u nastavku smo gledali sasvim drugačiju utakmicu, makar kada je riječ o golovima. Za razliku od efikasnog prvog dijela, u kojem su ljubitelji fudbala mogli itekako uživati, mreže se u nastavku nisu tresle sve do studijske nadoknade kada je Wijnaldum pogodio za konačnih 5:2. Redsi su stigli do zaslužene pobjede, 14. u ovoj sezoni.

Golove sa utakmice Liverpool - Everton pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.