open-navfaktor-logo
search
Duplo veća plaća
Liverpool produžio ugovor i sa posljednjim članom napadačkog trija
Liverpool je potpisom sa Maneom kompletirao obnovu ugovora sa napačkim trojcem
23.11.2018. u 15:07
get url
text

Liverpool je prošle sezone na krilima sjajnog napadačkog trojca Salah, Firmino i Mane stigao do finala Lige prvaka, a trojica pomenutih napadač i ove sezone su glavni oslonci igre ekipe Jurgena Kloppa.

Klub s Anfielda napravio je još jedan veliki potez u očuvanju pomenutog trija iz ofanzive. Naime, Redsi su zvanično produžili ugovor sa Sadion Maneom. Senegalski fudbaler je ugovor koji je trajao do 2021. godine produžio na dvije dodatne godine, pa se tako timu iz "grada Beatlessa" na vjernost obavezao do 2023. godine.

- Za mene je ovo najbolja odluka koju sam donio u dosadašnjem dijelu karijere - rekao je Senegalac za zvaničnu klupsku stranicu Redsa nakon produžetka ugovora.

Liverpool je potpisom sa Maneom kompletirao obnovu ugovora sa napačkim trojcem, jer je Firmino još u aprilu potpisao produženje do 2023. godine, dok je isto u julu ove godine učinio i Salah.

Mane će prema novom ugovoru zarađivati 200.000 eura sedmično, što je duplo više u odnosu na stari. Identičnu sumu zarađuje i Brazilac Firmino, dok Salahu na račun liježe 25.000 eura više u odnosu na njegove kolege iz napada.

Inače, Mane je u ljeto 2016. godine iz Southamptona stigao na Anfield za 41 miliona eura, a u međuvremenu je postigao 40 golova u dresu Liverpoola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.