open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Liverpool protiv Napolija traži kartu za osminu finala
Aktuelnim prvacima Evrope večeras će biti dovoljna bilo kakva pobjeda nad viceprvakom Italije, koji je u velikoj krizi, kako bi osigurao plasman među 16 najboljih timova
27.11.2019. u 07:47
get url
text

Osam mečeva petog kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H igra se večeras. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da iz ove četiri grupe niko od timova poslije četiri kola nije osigurao plasman u eliminacionu fazu, što i nije bio slučaj kada je riječ o grupama A, B, C i D.

U susretima koji počinju od 18.55 sati sastaju se Valencia i Chelsea, odnosno Zenit i Lyon.

Situacija u grupi H, u kojoj se nalaze Valencia i Chelsea, dosta je zanimljiva jer osim večerašnjih rivala sedam bodova ima i prvoplasirani Ajax, koji gostuje kod posljednje plasiranog Lillea.

Jedan od najzanimljivijih duel bit će svakako susret u kojem će Liverpool na Anfield Roadu ugostiti Napoli. Aktuelnim prvacima Evrope večeras će biti dovoljna bilo kakva pobjeda nad viceprvakom Italije, koji je u velikoj krizi, kako bi osigurao plasman među 16 najboljih timova. Ipak, ekipa Jurgena Kloppa neće imati lagan zadatak jer je u prvom kolu poražena upravo na gostovanju kod Napolija (2:0).

Interesantno će biti i na Nou Campu, gdje će snage odmjeriti Barcelona i Borussia Dortmund, dva prvoplasirana tima iz grupe F, dok će Inter gostovati kod praške Slavije.

Liga prvaka, 5. kolo:
Valencia - Chelsea (18.55 sati)
Zenit - Lyon (18.55)
Barcelona - Borussia Dortmund (21)
Genk - Salzburg (21)
Lille - Ajax (21)
Liverpool - Napoli (21)
RB Leipzig - Benfica (21)
Slavia Prag - Inter (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.