open-navfaktor-logo
search
Faktorova patrola
Ljepotice na glavnom gradskom šetalištu: Šta se nosi u Sarajevu ovog ljeta
Ko zna, možda ukoliko ste neodlučne, naše Sarajke vas inspiriraju šta da odjenete za sutrašnji dan
19.06.2019. u 15:49
get url
text

Kada je u pitanju odijevanje, ljeto je vrijeme kada funkcionalnosti najčešće dajemo prednost nad estetikom. Tokom vrelih dana na gradskom asfaltu, najbitnije je da nam je odjeća lagana, komotna i da omogućava koži da "diše". Ovim pravilima vode se i stanovnice Sarajeva koje smo danas zatekli u Ferhadiji i Titovoj. No, pri tome su pokazale da ipak promišljeno biraju svoje odjevne kombinacije, te da itekako imaju stila, jer nikad se ne zna iz kog prikrajka može škljocnuti objektiv fotoaparata.

{$galerijaFotografija}

Uostalom, naše žene stranci često hvale zbog istančanog stila i ljepote. Lagane, lanene i pamučne haljine svijetlih boja najbolji su izbor za šetnju, a, čini se, vole ih i u našem gradu. Tu su, naravno, prozračne i lepršave suknje, a zadnjih sezona aktuelne su one ispod koljena. Ljepotice na našim ulicama ih često biraju, dok one nešto mlađe preferiraju kratke kombinezone.

Tačkasti uzorak ove sezone je, sudeći prema highstreet brendovima, pravi hit, a nekoliko puta smo ga primjetili i u odijevanju naših sugrađanki. S obzirom da smo našu rubriku i slikanje realizirali u toku radnog vremena, primjetili smo da pripadnice ljepšeg spola i u vrelim danima uspješno odgovaraju na zadatak kada je u pitanju poslovni dress kod, birajući nešto laganije pencil suknje i hlače, te košulje i sakoe od lana. 

Kako su ukusi različiti, svako na sebi svojstven način izražava svoju osobnost kroz odjeću, a tu šarolikost možete pogledati u našoj galeriji. Ko zna, možda ukoliko ste neodlučne, naše Sarajke vas inspiriraju šta da odjenete za sutrašnji dan!

Ljetna šetnja kroz grad 19.6.2019
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.