open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud FBiH
Ljubo Seferović na ročište došao s transparentom: "Alisa, ko je ubio Dženana?"
U Vrhovnom sudu FBiH u toku je ročište na kojem će biti razmatrana žalba Tužilaštva Kantona Sarajevo na presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni optužbi da su skrivili i prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dženan Memić.
24.11.2020. u 11:25
get url
text

Uoči ročišta, prvooptuženi Ljubo Seferović pred zgradu Suda je došao u pratnji oca i suoptuženog Bekrije Seferovića, te advokata Rusmira Karkina, noseći transparent, na kojem piše "Alisa, ko je ubio Dženana?".

Na ročište su stigli i Dženanov otac Muriz Memić i advokat Ifet Feraget, pravni zastupnik porodice Memić.

{$galerijaFotografija}

Poznato je da su u ovom slučaju, što je presedan, odbrana optuženih i oštećena porodica na istoj strani, jer i jedni i drugi tvrde da Dženan nije stradao u saobraćajnoj nesreći kako je Tužilaštvo KS optužilo Seferoviće, već da se radi o ubistvu.

Smatraju da potpunu istinu o tome šta se desilo zna Dženanova tadašnja djevojka Alisa Mutap, koja je bila sa njim u noći stradanja u Velikoj aleji na Ilidži.

Podsjetimo, Vijeće Kantonalnog suda, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović u januaru je izreklo presudu kojom su Seferovići, optuženi da su skrivili, odnosno prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić, oslobođeni optužbi.

U obrazloženju je navedeno da Tužilaštvo KS nije dokazalo da se sabraćajna nesreća desila.

Ponovljeno suđenje Seferovićima započelo je u julu prošle godine, nakon što je Vrhovni sud FBiH poništio prvostepenu presudu kojom su bili oslobođeni optužbe, te predmet vratio na ponovno suđenje.

Vrhovni sud tada je naložio da se ponovo obavi vještačenje saobraćajne struke jer su vještaci Tužilaštva i odbrane u prvostepenom postupku došli do potpuno različitih rezultata.

 

Vrhovni sud FBiH, ročište Dženan Memić, Ljubo Seferović, 24.11.2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.