open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Lojo: Ključna je timska igra, pokazali smo karakter, borimo se za svaku loptu
Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo zadovoljan je prikazanom igrom i pobjedom svoje ekipe na startu Evropskog prvenstva nad selekcijom Belgije. 
17.06.2021. u 17:59
get url
text

Lojo je na pres-konferenciji nakon utakmice istaknuo da su se igračice, kako je i najavljivao, borile za svaku loptu i da je ponosan zbog ovog uspjeha i pobjede nad favoriziranim protivnikom.

- Sretan sam, pokazali smo karakter i pokazali da se možemo boriti sa svim ekipama, kao što sam rekao jučer na pres-konferenciji. Belgija je bila veliki favorit, ali smo na kraju pokazali da smo zaslužili pobjedu. Čestitam svojim igračicama i ponosan sam na njihovu igru. Ovo je pobjeda za sve navijače, pokazali smo da se borimo za svaku loptu. Sutra je nova utakmica, dat ćemo sve od sebe i što bolje se pripremiti - rekao je Lojo. 

Najefikasnija u bh. timu bila je Nikolina Babić sa 23 poena, uz izuzetno visok procenat šuta iz igre i za tri poena (5/6 za tri i 9/10 za dva poena). Jones je ostvarila double-double učinak od 13 poena i 17 skokova, što je Lojo, kako je rekao i očekivao od naturalizovane košarkašice sa Bahama s obzirom na to da to redovno čini u WNBA ligi.

- Babić je definitivno igračica utakmice, ali timska igra je ključna i moramo uvijek biti na vrhunskom nivou - dodao je. 

Reprezentativka BiH Matea Tavić također je izjavila da je presretna zbog pobjede na otvaranju Eurobasketa, u prvom nastupu BiH na velikom takmičenju nakon 22 godine.

- To je velika stvar za nas. Nadam se da ćemo i sutra pokazati istu energiju - kazala je Tavić.

Košarkašice BiH u drugom kolu EP-a sutra u 12 sati igraju protiv Turske, dok se u nedjelju sastaju sa Slovenijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.