open-navfaktor-logo
search
Dinamo želi Slovenca
Luka Menalo i napadač Zrinjskog karijeru nastavljaju u Mariboru?
Zagrebački Dinamo je Mariboru ponudio 3,5 miliona eura te bh. reprezentativca Luku Menala i Marija Ćužea za napadača Žana Vipotnika, objavio je slovenački Sport klub.
09.05.2023. u 10:12
get url
text

Mjesecima se piše da hrvatski prvak želi Vipotnika (21), najboljeg strijelca slovenske lige, koji je postigao 23 pogotka u 36 ovosezonskih nastupa i kojeg navodno traže i brojni drugi klubovi.

Vipotnik je debitovao i za A reprezentaciju Slovenije za koju je u prvom nastupu zabio pobjednički gol protiv Kazahstana (2:1). Ugovor s Mariborom ima do ljeta 2024. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 500 hiljada eura, ali Modri će za njegovo dovođenje trebati dati veći iznos.

Prema pisanju Sport kluba, Dinamo će tako u paket osim novca, ubaciti i Menala i Ćužea.

Menalo je za Dinamo ove sezone u 26 nastupa zabio dva i namjestio četiri gola, a 2019. i 2020. je već igrao u Sloveniji. Tada je za Olimpiju u 38 nastupa bio strijelac 12 puta te osam puta asistent. Ugovor s Dinamom vrijedi mu do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na dva miliona eura.

Ćuže je također napadački orijentisan igrač Dinama, čiji ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine. Od ljeta prošle godine nalazi se na posudbi u Zrinjskom s kojim je ove sezone osvojio titulu prvaka BiH. U 40 utakmica zabio je sedam i asistirao za devet golova. Prema Transfermarktu, vrijedi 700 hiljada eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.