Pobijedio rak

Lulićev saigrač priznao: Najteža bolest mi je spasila život

Objavljeno: 27.10.2019. u 11:17

U razgovoru za La Repubblicu kazao je da mu je bolest spasila život

Acerbi u duelu sa Džekom

Defanzivac Lazija Francesco Acerbi prije šest godina pobijedio je najtežu bolest, oporavio se od raka testista.

Italijanskom fudbaleru dijagnosticirana je zloćudna bolest tokom rutinskog pregleda prilikom transfera u Sassuolo u ljeto 2013. Od januara do marta 2014. bio je na hemoterapiji, zatim na operaciji, da bi se vratio fudbalu i stigao do reprezentacije.

Zatim je ušao u historiju italijanskog fudbala, kao igrač koji je odigrao najviše mečeva u nizu od prvog do posljednjeg minuta - 149 puta zaredom nije zamijenjen.

U razgovoru za La Repubblicu kazao je da mu je bolest spasila život.

- Otac mi je preminuo 2012. dok sam igrao za Milan, dotakao sam dno. Zaboravio sam da igram fudbal. Počeo sam piti i vjerujte pio sam sve. Možda zvuči paradoksalno, ali rak me spasio. Imao sam nešto protiv čega bih se trebao izboriti. Bilo je to kao da počinjem život ispočetka - priznao je saigrač Senada Lulića.

- Mislim da me bolest popravila kao osobu. Počeo sam sam posmatrati svoju okolinu, prestao sam sanjati o nečemu velikome i fokusirao se na  jednostavne ciljeve - rekao je Acerbi.

On je dodao da želi igrai do 38. godine, odnosno još barem sedam sezona, a potom postati trener.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije