Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i dolinama rijeka, a mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, saopćili su iz BIHAMK-a.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab večeras od 20.00 sati do sutra (9.10.) do 06.00 sati bit će zatvorena desna strana dionice autoputa A-1 Lepenica - Tarčin.

Radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever saobraća se dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Tokom dana na tom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jezero - Jajce.

Zbog radova na regionalnom putu R-443 Kiseljak - Kreševo danas od 08.00 do 19.00 sati saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac Kiseljak - Lepenica - Kreševo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog svečanog obilježavanja početka radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, danas od 12.00 do 20.00 sati doći će do obustave saobraćaja na Graničnom prijelazu Bosanska Rača. Za vrijeme obustave, vozači mogu koristiti GP Pavlovića most.

Sanacioni radovi izvode se između graničnih prijelaza Doljani i Metković, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.