open-navfaktor-logo
search
Iz BIHAMK-a
Magla uz riječne tokove, na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
I jutros magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a iz BIHAMK-a izdvajaju dionice uz rijeke: Vrbas, Bosnu, Spreču i Drinu.
11.08.2020. u 07:48
get url
text

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno) saobraćaj se obustavlja svakim danom (osim nedjelje) od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova, svakim danom (osim nedjelje) saobraćaj se obustavlja u vremenu od osam do 16 sati.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na dionici Prozor - Jablanica.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf. Vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Mostar - Jablanica (u mjestu Bijela), Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U BIHAMK-u izdvajaju i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Pelagićevo - Srebrenik, Jablanica - Mostar (Vrapčići), Ključ - Mrkonjić Grad, Brčko - Bijeljina, Livno - Kamensko, Podnovlje - Modriča, Grude - Posušje i Kiseljak - Busovača.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.