Žitelji Debra, mirnog gradića na zapadu Makedonije su u šoku nakon saznanja da je u Ulici „1. Maj“, u njihovoj porodičnoj kući, hladnokrvno pobijena skoro cijela porodica, Amit Pocesta (54), njegova godinu dana mlađa supruga Nazime i njihova kćerka Anila (14).

Sve troje su ubijeni noćas na spavanju, a njihova beživotna tijela su otkrili rođaci pošto se nisu pojavili na porodičnom veselju. Motiv ovog nezapamćeg zločina je najverovatnije banalan - spor oko međe, a sumnja se da je ubistvo počinio neko od rodbine.

Tragediju su otkrili bliski rođaci porodice Pocesta. Pošto se oni sinoć nisu pojavili na porodičnom veselju, rođaci su otišli do njih, a u kući su zatekli jezivu scenu. U spavaćoj sobi, u lokvi krvi su ugledali bračni par Amita i Nazime Pocesta, a u dječijoj sobi je ležela ubijena njihova kćerka Anila.

- Jutros u devet sati su trebali da budu na svadbi kod sestre ubijene žene. Pošto se sinoć nisu pojavili, prvo su im se nekoliko puta javljali telefonom, a kada se ni tada niko nije javljao došli su da vide šta se dešava. Ulazna vrata su bila zaključana, a prozor otvoren. Rođak je ušao kroz prozor. U jednoj sobi je vidio dvoje mrtvih, a u drugoj jedno mrtvo tijelo - izjavio je komšija ubijenih za skopsku televiziju Telma.

Rođaci ubijenog bračnog para i njihove kćerke, koji žive u susjednoj kući, kažu da ništa nisu čuli, niti su primjetili bilo šta sumnjivo. Naglašavaju da su Pocesta bili mirna porodica i nije im jasno zašto bi neko posegnuo po njihove živote. Dodaju da je sreća u nesreći što u trenutku zločina sa njima nije bilo još dvoje djece koji su se zbog posla prije dva dana vratili u Italiju, gdje je godinama živjela i radila ova petočlana porodica.

Motivi trostrukog zločina još nisu poznati, a u Debru se već spekuliše da je zločina izvršen najvjerovatnije zbog spora rodbine oko međe.

- Ubistvo je izvršeno pištoljem od strane za sada nepoznatog počinioca. Policija preduzima opsežne mere sa ciljem pronalaženja počinioca i potpunog rasvetljavanja slučaja - izjavio je Stefan Dimoski, portparol SUP Ohrid.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Gostivaru su saopštili da su uzete parafinske rukavice i da je bio izvršen pretres u domovima nekoliko osoba sa kojima su žrtve u posljednje vrijeme intenzivno kontaktirale, ali da još uvijek nemaju osumnjičenih.

Javni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela ubijenih, kao i za vještačenje svih tragova i materijalnih dokaza pronađenih na mjestu zločina. Dopunski će detaljno biti saslušane sve osobe koje su poznavale žrtve od kojih se očekuje da pomognu u rasvjetljavanju slučaja.

Trostruko ubistvo je izazvalo šok i nevjericu u Debru, gradiću u kome se ovakav zločin nije dogodio više od jednog vijeka.