open-navfaktor-logo
search
Presuđena kleveta
Major Mehdin Jakubović dobija presude protiv medija: Brutalno ga optužili za atentat na Vučića
Mehdin Jakubović iz Srebrenice, major Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kojeg su mediji lažno optužili "da je glavni organizator još uvijek nerasvjetljenog pokušaja atentata na Aleksandra Vučića, tadašnjeg premijera a sada predsjednika Srbije 11. jula 2015. godine u Potočarima kod Srebrenice", obratio se javnosti. Naime, on je na sudu dobio tužbe protiv pojedinih medija koji su ga lažno optuživali. 
18.07.2021. u 13:45
get url
text

Naime, on je na sudu u Bijeljini dobio tužbe protiv pojedinih medija koji su ga lažno optuživali. Konkretno, radi se o prvostepenim presudama protiv Novinske agencije SRNA i Srđana Perišića.

Jakubović je brutalno oklevetan, a to se dokazuje i na sudovima. Na društvenim mrežama objavio je fotografije presuda te napisao: 

- Preživio sam genocid. I nakon toga dugi niz godina unazad, meta sam kukavičijeg ataka na moju ličnost anonimnim prijavama od nepoznatih osoba ili paraobavještajnih službi kojim sam okarakterisan kao opasna osoba radikalnih islamskih stavova itd.

Zadnji takav atak bio je prošle godine 25. septembra gdje sam javno posredstvom medija optužen kao glavni organizator atentata na Vučića i druge, kao i niz bezočnih laži. Mediji, izvršioci anonimnih nalogodavaca gube na sudovima, a nalogodavaca kukavica nigdje na vidiku, u mišijoj rupi, a ja sam slobodan i ponosan čovjek i na raspolaganju svim javnim, legalnim sigurnosnim agencijama ako sam za nešto kriv i ne krijem se kao ove anonimne kukavice.

VEZANI TEKST - Ko je Mehdin Jakubović kojeg lažno optužuju za "atentat na Vučića" u Potočarima

Hvala svima koji su mi svo ovo vrijeme bili moralna i materijalna podrška da tražim pravdu. Nikada im to neću zaboraviti.

Uskoro javni opširni intervju o navedenoj temi, o svim atacima na mene, o tužbama, o sigurnosnim provjerama, o zadržavanju mene i moje porodice na ulazu u Srbiju, o razlozima atakovanja na mene i javnog medijskog linča, o podršci koju sam imao, o likovanju i izbjegavanju mene od strane nekih kategorija ljudi, o proživljavanju svega navedenog, a sve u cilju istinitog informisanja javnosti o svemu jer i ja imam pravo riječi, da se čuje i moja strana priče - napisao je Jakubović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.