open-navfaktor-logo
search
Dinamov dom
Maksimirski stadion pretrpio manja oštećenja tokom jutrošnjih zemljotresa u Zagrebu
Zemljotresi koji su jutros uzadrmali Zagreb najviše su pogodili starije zgrade u centru hrvatske prijestolnice i trošna zdanja.
22.03.2020. u 16:36
get url
text

Mnogi Dinamovi navijači zapitali su se kako je prošao Maksimir, stadion koji se urušavao posljednjih godina i bez potresa.

Slijedom mnogobrojnih upita iz Dinama su se oglasila sa sljedećim saopćenje za javnost:

- Temeljem više medijskih upita o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvijestiti da smo tokom prijepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona te su konstatovana manja oštećenja na podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih dijelova te pucanja dvije staklene površine na sjevernoj tribini.

O provedenom pregledu smo sastavili fotodokumentaciju i dostavili nadležnom gradskom uredu. Prilaz podnožju tribine istok, kao i samoj tribini, blokiran je fizičkim preprekama, dok je podnožje zapadne tribine od ranije zaštićeno u tu svrhu postavljenom zaštitnom mrežom.

O svemu smo obavijestili nadležni gradski ured uz zamolbu za hitnim pregledom cijelog stadiona od strane stručnih službi, osobito konstrukcija istočne, zapadne i sjeverne tribine.

Podsjećamo da je stadion Maksimir i dalje zatvoren i zbog pandemije koronavirusom, osim za rad nužnih klupskih službi i uprave GNK Dinamo - stoji u saopćenju Modrih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.