open-navfaktor-logo
search
Ne vraća se u Hrvatsku
Mamić: Granični policajac u BiH zarađuje 900 KM, čistačica u Dinamu 2.000 KM
Zdravko Mamić je nakon pravosnažne presude u Hrvatskoj, prema kojoj je osuđen na šest i po godina zatvora, danas u Mostaru organizavao konferenciju za medije.
16.03.2021. u 13:55
get url
text

Najpoznatiji hrvatski bjegunac sa adresom u BiH kazao je da će, ako bude morao služiti kaznu, to učiniti u našoj državi, kako je poručio "svojoj prvoj domovini".

Njegov brat Zoran, također osuđen na zatvorsku kaznu, podnio je ostavku na trenersku poziciju, a sa svih pozicija danas se povukao i Zdravko Mamić.

On je pred medijima uglavnom govorio o historiji Dinama, svim uspjesima pod njegovom komandnom palicom. Poručio je da klub ostavlja na 35. mjestu na UEFA rang-listi i da Dinamo nikome ništa ne duguje.

Kako je dalje dodao, Dinamo godišnje troši oko 55 miliona eura i da ne zna kako će klub to izdržati.

- Opasnost je da Dinamo za tri mjeseca ne postoji - rekao je Mamić u Mostaru.

Kakve uvjete imaju brojni uposlenici u Dinamu, Mamić je pokušao dočarati usporedbom plaće graničnog policajca BiH i čistačice u zagrebačkom klubu.

- Čitam u bh. medijima da granični policajac u Bosni i Hercegovini zarađuje 900 maraka, a teta čistačica u Dinamu 2.000 KM neto plaće - poručio je Mamić.

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik NK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje oko 15 miliona eura iz Dinama (116 miliona kuna). Mamić se u BiH nalazi od juna 2018. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.