open-navfaktor-logo
search
Azzurri u Zenici
Mancini će dati šansu mlađima, Bonucci nije štedio komplimente na račun Džeke
Smatrao sam da BiH ima bolju ekipu od Finske. Međutim, Finska je prošla, a BiH nije i ima još šansi kroz baraž da to uradi, naglasio je Mancini
14.11.2019. u 18:26
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će odigrati treći međusobni susret sa Italijom.

Zmajevi će Azzurre ugostiti na Bilinom polju, a selektor četverostrukih prvaka Roberto Mancini rekao je da nema većih dilema oko sastava.

- Nemam nekih nedoumica što se tiče sastava, ali znat će se više sutra. Da li je lako pobijediti BiH u Zenici? Ne, BiH se valjda osjeća ugodno ovdje i mi ćemo dati sve od sebe da sutra odigramo jednu lijepu utakmicu i vidjet ćemo na kraju. Budući da ćemo mi dati sve od sebe BiH će morati dati sve od sebe da nas pobijedi - kazao je Mancini na početku svog obraćanja novinarima na Bilinom polju.

Italija je osigurala plasman na EURO, a Mancini će sutra vjerovatno priliku dati nekima od mlađih igrača.

- Ova utakmica je veoma za njih i za cijelu reprezentaciju jer se igra protiv jedne dobre ekipe koja je fizički i tehnički jaka. Ovo je dobar test za mlađe igrače koji će dobiti šansu - rekao je italijanski selektor, koji je priznao da je na početku kvalifikacija smatrao da će ovaj susret biti ključni za njegovu selekciju za plasman na EP.

- Smatrao sam da BiH ima bolju ekipu od Finske. Međutim, Finska je prošla, a BiH nije i ima još šansi kroz baraž da to uradi - dodao je Mancini.

Na press konferenciji je pored selektora Mancinija bio i Leonardo Bonucci. Stoper Juvetusa sutra će sasvim sigurno voditi duele s poznatom facom iz Serie A, kapitenom Zmajeva Edinom Džekom.

- Edin je jedan od najboljih napadača na međunarodnom nivou, krasi ga sjajna tehnika, u Torinu nam je stvorio dosta problema u prvom poluvremenu, ali ćemo biti biti spremni da igramo protiv Džeke i Pjanića - rekao je Pjanićev klupski kolega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.