open-navfaktor-logo
search
Pred meč sa Željom
Marinović i Zakarić najavili derbi na Grbavici: Očekujemo uzavrelu atmosferu
Derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igra se u nedjelju na Grbavici, gdje će Željezničar od 19.30 ugostiti banjalučki Borac.
04.11.2022. u 12:34
get url
text

Trener Banjalučana Vinko Marinović očekuje tešku utakmicu, a tome u prilog ide i činjenica da se sarajevski tim nalazi u zavidnoj formi.

- Nas očekuju tri gostovanja, a prva utakmica je derbi protiv Željezničara. Tu utakmicu želimo da odigramo što bolje i kvalitetnije da dođemo do jednog pozitivnog rezultata. Željezničar je u posljednja dva kola ostvario dvije pobjede tako da su u dobroj formi - rekao je Marinović, prenosi Mondo.

Marinović očekuju punu Grbavicu i uzavrelu atmosferu koja će, prema njegovim riječima, biti razlog više za obje ekipe da daju svoj maksimum.

- Tribine će sigurno biti ispunjene do posljednjeg mjesta tako da očekujemo uzavrelu atmosferu. To je i dodatna draž za obje ekipe da daju svoj maksimum i da gledamo jednu dobru utakmicu. Očekujem agresivan Željezničar od samog početka, ali isto tako i mi želimo da odgovorimo na tu agresiju. Nadam se da ćemo to uspjeti - zaključio je Marinović.

Fudbaler Borca Goran Zakarić je u karijeri nosio dres Željezničara, a o svom bivšem klubu imao je samo riječi hvale.

- Sigurno da nas očekuje možda i najteža utakmica, imamo tri gostovanja u naredna tri kola i sigurno da neće biti lako igrati.

Što se tiče Željezničara, proveo sam dolje godinu i po i znam sigurno da će u ovakvoj atmosferi, gdje su u samom vrhu tabele, stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Imaju dobru ekipu i za razliku od prošle godine, sve je došlo na svoje mjesto. Imaju par iskusnih igrača i sigurno da nas čeka jako teška utakmica - rekao je Zakarić.

Zakarić je za kraj poručio kako atmosferi na Grbavici mogu da pozavide mnogi stadioni.

- Mi imamo svoje ambicije, želimo da u ova posljednja tri kola probamo da skupimo što više bodova. Atmosferi na Grbavici mnogi stadioni mogu da pozavide, ali ako se pripremimo kako treba sigurno da možemo odgovoriti zadatku - dodao je Zakarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.