open-navfaktor-logo
search
Nekadašnji stoper
Materazzi opet šokirao: Istetovirao grb kluba za koji nikad nije igrao
Materazzija su brojni ljubitelji fudbala upamtili i po provokaciji zbog koje ga je glavom u grudi udario Zinedine Zidane
24.10.2019. u 18:24
get url
text

Italijanski defanzivac Marco Materazzi najveći dio karijere (2001. do 2011. godine op.a) proveo je u Interu s kojim je osvojio pet šampionskih titula, četiri naslova Kupa Italije, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo, dok je s Italijom 2006. godine postao prvak svijeta.

Materazzija su brojni ljubitelji fudbala upamtili i po provokaciji zbog koje ga je glavom u grudi udario Zinedine Zidane, zbog čega je legendarni Francuz kasnije zaradio isključenje.

Poznati defanzivac u periodu od 2014. do 2016. godine bio je u ulozi igrača trenera u redovima indijskog Chennaiyina, a proteklih je dana boravio u Argentini.

Materazzi je u društvu svog sina pratio revanš-susret polufinala Copa Libertadores između ljutih gradskih rivala Boca Juniorsa i River Platea.

Koliko je Italijan bio oduševljen Bocom, timom koji je izrodio brojne legende argentinskog fudbala, najbolje svjedoči činjenica da je odlučio istetovirati Bocin grb iako nikad tokom karijere nije nosio dres ovoga kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.