Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sjajno je otvorila novo UEFA takmičenje - Ligu nacija.

Zmajevi su u prve dvije utakmice osvojili šest bodova, ostvarivši gostujuću pobjedu u Belfastu protiv Sjeverne Irske (2:1) i domaću na Bilinom polju protiv Austrije (1:0).

U proteklih 180 minuta vidjeli smo jedno novo lice bh. tima, kojeg je krasila bespoštedna borba za svaku lotpu, u svakoj sekundi utakmice i na svakom dijeliću terena. A s takvim pristupom, uz dozu sreće, i dobar rezultat je zagarantovan... 

U Belfastu i na Bilinom polju dobili smo i nove junake. Haris Duljević i Elvis Sarić, strijelci golova na Windsor Parku i u zeničkom paklu odigrali su na vrhunskom nivou. Golman Ibrahim Šehić briljirao je u oba meča, a o Edinu Džeku suvišno je trošiti riječi. Dijamant je potvrdio klasu i jednostavno je broj 1!

No, ne treba zaboraviti ni na junake koje nisu trčali za loptom, a kojima pripadaju zasluge za dobre rezultate. To je svakako medicinski tim naše reprezentacije. Profesor doktor Reuf Karabeg, doktor Adnan Hadžimuratović, sa stručnim i vrijednim fizioterapeutima Ismarom Hadžibajrićem, Sinišom Ćebićem i Radomirom-Bracom Ćosovićem odradili su lavovski posao.

Zadnja linija Zmajeva bila je desetkovana. Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ i Ermin Bičakčić otpali su zbog povreda, a opasno je "visila" lijeva strana, jer su Bojan Nastić i Eldar Ćivić na pripreme stigli povrijeđeni. Ipak, nekoliko dana kasnije obojica su konkurisali za meč protiv Sjeverne Irske, a ovaj drugi u oba meča bio je starter. Treba napomenuti da Ćivić zbog povrede još nije upisao ni jedan nastup za prašku Spartu, ali je u rekordnom roku osposobljen na priprema našeg državnog tima.  

- Hvala medicinskom timu reprezentacije, koji nas je oporavio u kratkom roku - poručili uglas Ćivić i Nastić nakon meča protiv Austrije, s osmijehom na licu, što zbog pobjede, što zbog činjenice da su njihove povrede sanirane u kratom roku.

Između Belfasta i Zenice riješili su i probleme koje je imao Miralem Pjanić, pa Mali princ maksimalno spreman odradio meč protiv Austrije. I dan nakon utakmice medicinski tim naše reprezentacije imao je posla, jer je na stolu za oporavak završilo nekoliko Zmajeva... 

Zmajevi su i dan nakon utakmice bili "u rukama" medicinskog tima reprezentacije BiH FOTO: INSTAGRAM