open-navfaktor-logo
search
Pripadnici Armije RBiH
Memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule odbojkaše iz Bihaća
Na turniru će osim domaćeg sastava, nastupiti i odbojkaški klubovi Sisak i Zadar
28.09.2018. u 16:21
get url
text

Odbojkaški klub Bihać petnaestu godinu zaredom organizira Memorijalni turnir “Bihać 2018“ u znak sjećanja na šestero poginulih klupskih članova u ratnom periodu  - Aidu Nadarević, Asima Dupanovića, Hasana Softića, Dževada Fajkovića, Samira Muslića i Edina Bećiragića.

Tako će se porodice, članovi kluba, navijači i sportski prijatelji u nedjelju, 30. septembra, još jednom  prisjetiti  izuzetno uspješnih odbojkaša, ali i istaknutih pripadnika Armije RBiH.

- Kao i svake godine, zajedno ćemo obići njihove mezare i podsjetiti na njihov doprinos u razvoju i uspjesima kluba, ali i u odbrani Bihaća. Dovoljno je reći da su neki od njih bili među najboljim odbojkašima u bivšoj Jugoslaviji.  Naravno, u njihovu čast, na odbojkaškom terenu će biti naša sadašnja ekipa i sportski prijatelji iz Republike Hrvatske - rekao je predsjednik Odbojkaškog kluba Bihać Saša Smiljanić.

Na turniru će osim domaćeg sastava, nastupiti i odbojkaški klubovi Sisak i Zadar, koji inače nastupaju u Prvoj hrvatskoj ligi. Kao i do sada, Memorijalni turnir će poslužiti i kao izvanredna priprema pred početak takmičarske sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.